Over mij

Dans is de rode draad door mijn leven. Dans is altijd mijn manier geweest om in contact te komen met mijn lichaam, gevoelens, gedachtes, behoeftes, grenzen en mijn creativiteit. Ik heb een achtergrond in moderne dans (The Place, London, 1991) en ik heb een tijdje als freelance professionele danseres gewerkt. Daarna heb ik ervoor gekozen om mijn passie voor dans te combineren met mijn interesse in psychologie en het werken met mensen. Dit leidde tot een HBO (gelijkwaardig) opleiding in Engeland, in creatieve therapie met dans als specialisme (2000).

Daarnaast heb ik een voortgezette opleiding gevolgd bij Codarts, Rotterdam (2007) en sindsdien heb ik bij verschillende instellingen gewerkt in Nederland, voornamelijk met volwassenen met een trauma verleden en persoonlijkheidsproblemen en met de geassocieerde klachten o.a. depressie, angst, emotie regulatie problematiek en stressmanagement. Nu werk ik met individuen in mijn eigen praktijk. Tevens, werk ik als danstherapeut voor volwassenen met een verstandelijke beperking bij Amsta en Cordaan.

En als je op zoek bent naar een de ondersteuning van een team behandelaren, met een combinatie van gesprekstherapie en vaktherapie, naast mijn eigen praktijk werk ik bij Care to Change

Mijn praktijk

Ik gebruik een persoonsgerichte benadering. Het is mijn taak om een veilige ruimte te creƫren, waarbinnen je je eigen behoeftes en voorkeuren kunt ontdekken en waarbij je zelf keuzes kunt maken over de richting. Een groot gedeelte van een danstherapie sessie is niet verbaal, hoewel woorden wel gebruikt kunnen worden om o.a. ervaringen te delen en gevoelens te benoemen.

Na een korte gesprek waarin een thema wordt onderzocht, beginnen we met het opwarmen van het lichaam, gevolgd door een exploratie van het thema in beweging. Je gebruikt spontane bewegingsimpulsen om vorm te geven aan je gevoelens en verbeelding. Gevoelens kunnen loskomen of veranderen als je ze letterlijk in beweging brengt. Aan het einde is er tijd om te reflecteren op de danservaring en wat je mee kan nemen van de sessie.

Danstherapeuten nemen waar hoe iemand met zijn lichaam omgaat en kijken naar hun bewegings- voorkeuren. Op basis van deze observaties kunnen we bij mensen nieuwe bewegingskwaliteiten ontdekken die invloed hebben op hun gedrag, gedachtes en gevoelens.

Alles dat je niet in woorden kan zeggen, kan door dans en beweging tot uitdrukking komen. Je geeft hierdoor ruimte aan zowel de plezierige als de ongemakkelijke gevoelens. Door terug naar je lichaam en de lichamelijke sensaties te komen, voelt je lijf weer belichaamd waardoor je je wakkerder kan voelen en meer plezier kan ervaren in het leven.

Emily Shaw

06-16122572

msemilyshaw@gmail.com

Zakelijke informatie

BTW: NL227438826B01
Kamer van Koophandel: 60976357
AGB code: 90.102514

Prestatiecode: Creatieve Therapie (Vaktherapie) 24145

Registratie

Lid van NVDAT (Nederlandse Vereniging voor Danstherapie)
Aangesloten bij FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen)
Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB) – kandidaat